Şiir Ödülü

2022 ŞiirAtı Seyhan Erözçelik İlk Kitap Şiir Ödülü

2022 ŞiirAtı Seyhan Erözçelik İlk Kitap Şiir Ödülü’ne Başvurular Açıldı.
Seyhan Erözçelik adına ailesi ve arkadaşları tarafından oluşturulan ödül aşağıda sıralanmış koşulları içermektedir. Katılımcıların dikkatle okumaları rica olunur.
1. Ödül, ilk kitaba yahut “ilk kitap” niteliğindeki dosyalara verilecektir.
2. Ödül, “şiir defteri” değil, “şiir kitabı” niteliği taşıyan kitap/dosyalara verilecektir.
2.1. Bu ölçüt; ödüle katılan adaylar için temel, hayati veya olmazsa olmaz koşuldur. Bu ölçütü nasıl anlamak gerektiği konusunda somut birkaç örnek için bakınız, Seyhan Erözçelik’in Yeis ile Tabanca, Hayal Kumpanyası, Gül ve Telve kitapları.
2.2. İçinde çok iyi şiirler bulunsa dahi “kitap” niteliği taşımayan eserler/ dosyalar değerlendirme dışı tutulacaktır.
3. Başvurular matbu yolla yapılmak zorundadır. Kitap yayınlanmışsa 8 adet, dosya halindeyse 8 nüsha çıkışı alınmış, özgeçmiş ve iletişim bilgileriyle birlikte ilgili adrese yollanmalıdır. (Yollanan kitap yahut dosyalar geri verilmez.)
3.1. Dosyası bulunan adaylar, dilerlerse kitaplarını “maket-kitap” biçiminde de yollayabilirler.
4. Ödül, eser odaklıdır. İdeali ödülün tek bir dosya yahut kitaba verilmesidir. Ancak, nitelik baz alındığından Seçici Kurul bu konuda –ittifakla olmak koşuluyla- insiyatif alıp, birden fazla kitabı ödüllendirebilir.
5. Ödülü basılı kitap kazanmışsa, ödül heykelciği verilecek ve tören sırasında kitaba ödül sticker’ı takılacaktır.
6. Ödüle şairin kendi başvurabileceği gibi yayınevi yahut arkadaşları, dostları, tanıdıkları da aday önerebilir. Seçici Kurul üyeleri de- tek kişi olmak koşuluyla- aday gösterme hakkına sahiplerdir.
7. Kitaplar yahut dosyalar 30 Eylül’e kadar; Dr. Hilal Karahan, Pendik Bölge Hastanesi Doğu Mah. Nevbahar Sokak No:1 34890, Pendik-İSTANBUL adresine yollanacaktır. Kazananlar, Ekim- Kasım ayında açıklanacaktır. Tören pandemi koşullarının elverdiği bir mekanda ve tarihte yapılacaktır.
8. Seçici Kurul; Başkan: Hilmi Yavuz, Üyeler: Osman Hakan A., W.B.Bayrıl, Haydar Ergülen, Noyan Erözçelik, Ali Günvar.
9. Seçici Kurul, oy çokluğuyla ödül verir.
10. Seçici Kurul, ödül vermek zorunda değildir. O yıl katılımcılar arasında ödüle layık eser bulunmazsa, seçim hakkını bu yönde kullanıp, açıklama yapmakta serbesttir.
11. Şair Sabri Önenoğlu’nun ailesi tarafından konan maddi destek ödülü de (miktarı aile tarafından her yıl yeniden belirlenmektedir), yarışma kapsamı içinde, Seçici Kurul tarafından değerlendirilerek katılımcılara sunulmaktadır.

Bir Cevap Yazın